aceste pateuri delicioase mi le prepara mama de fiecare data cand merg acasa...simple, usoare si bune.
pt aluat:
pt umplutura:
+ ulei pt prajit
zahar pudra
Se face un aluat din faina, sare si apa, potrivit de tare, care se intinde foarte bine si cat de cat uniform pe masa de lucru.
Se unge foarte bine cu untura de porc si se ruleaza sul.
Se intinde usor in maini, sa se intinda bine si sa devina elastic, usor de lucrat.
Se taie apoi in bucati, cam 4-5 buc ies din acest sul de aluat.
Fiecare bucata se ruleaza strans ca un trandafir si se ascunde capatul( nu am facut poze in faza asta, sper ca se intelege...)
Se intinde fiecare bucata apoi, cu grija caci se va lipi si rupe foarte usor, va mai ajutati de faina, apoi se taie in 4 bucati
Pe fiecare sfert se pune mar , care in prealabil a fost calit pe foc cu zaharul, scortisoara si vanilia, se impatureste fiecate bucata sub forma de triunghi, si se coace in ulei incins.
Se scoate pe un servet absorbant.
Cand sunt doar caldute, se pudreaza din belsug cu zahar pudra.
Pofta buna!