Astazi este zi de sarbatoare nationala in Uzbekistan, se sarbatoreste independenta proclamata in 1991.
Cu aceasta ocazie va propun un plat uzbek popular " Somsa ", cunoscut si sub numele de " Samosa " sau " Sambusa " in alte regiuni. Simplu de facut si foarte bun.
Va trebuie o carne proaspat tocata, de miel de preferinta.
Eu am pus jumatate vita, jumatate miel.
Carnea de miel va da un parfum si un gust deosebit, va recomand sa puneti.
http://www.blogulluicatalina.com/2018/09/pateuri-cu-carne-uzbekistan.html
Tocati marunt ceapa si amestecati-o cu carnea.
Adaugati sare, piper , chimen si amestecati bine.
Intindeti aluatul foietaj.
Puteti face cercuri de maximum 10 cm eu am avut aluat dreptiunghiular si l-am impartit in 16 patrate.
Puneti umplutura de carne pe fiecare parte.
Faceti triunghiuri- asa am vazut in reteta initiala- vezi aici.
Ungeti cu ou batut, presarati seminte de susan si dati la cuptoruul preincalzit la 180°C.
Lasati timp de 30 minute sau pana cand sunt frumos rumenite.
Serviti caldute.
Veti fi surprinsi cat de bune sunt.