Pate vegetal tricolor

de Brindusa in Aperitive / Garnituri, 13 Iun 2010 | 7821 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru o forma de chec: Pentru Stratul Alb
  •      2 cutii mici de naut (sau 1 mare, sau 300 g naut fiert )
  •      1 lingura ulei de masline
  •      1/2 de lamaie, sucul
  •      3 linguri pasta tahini
  •      4 catei de usturoi
  • Pentru Stratul rosu
  •      1 borcan de 800 g de ardei capia  copti si curatati
  •      150 g branza feta
  •      1 pachetel gelatina vegetala
  • Pentru Stratul verde
  •      2 legaturi busuioc proaspat
  •      3 legaturi patrunjel
  •      60 g muguri de pin, prajiti uscat
  •      250 g urda (sau branza ricotta, ca tot aia e)
  •      70 ml ulei de masline

 

Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate vegetal tricolor:

Intinde de-a lungul formei folie de plastic in asa fel incat sa fie mai mare decat forma.

Stratul alb: Se mixeaza toate foarte bine, pana ce rezulta o pasta. Se intinde in forma in strat uniform.

Stratul rosu: Mixeaza toate pana ce ajung ca o pasta. Intinde uniform peste stratul alb.

Stratul verde: Mixeaza bine primele 3 ingrediente. Adauga uleiul in fir subtire, amestecand, pana ce amestecul devine onctuos. Adauga branza si mixeaza pana ce amestecul e omogen. Se intinde uniform peste stratul rosu.

Acopera bine cu folie de plastic si tine la frigider 24 de ore. Inainte de a-l servi tine-l la congelator 30 min. Scoate-l din forma, cojeste folia de plastic si serveste-l pe paine de casa, ornat cu frunze de busuioc si patrunjel sau rucola.

 

Reteta este adaptata dupa site-ul www.epicurious.com

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate vegetal tricolor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Branza feta coapta