Pate din alune/nuci caju si ciuperci

de Panacris in Mancaruri de post, 4 Iun 2018 | 5309 vizualizari

 

Un preparat rapid, nu foarte costisitor și la îndemana oricui vrea să mănânce sănătos. Chiar și începătoarele în bucătărie îl pot prepara foarte ușor. Minunat și sănătos pentru "picnicul bucatarasilor" !

 

INGREDIENTE

  • Ciuperci champignon cca. 250 g
  • Caju SanoVita https://www.sanovita.ro/caju-crud-500g-693.html, cca. 50 g
  • Ceapă galbenă 1 bucată mica
  • Ulei de cocos SanoVita 2 linguri
  • Coriandru/pătrunjel proaspăt cca. 2-3 fire
  • Sare de mare,
  • Piper proaspăt măcinat
  • Semințe de in https://www.sanovita.ro/seminte-de-in-1-kg-79.html.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate din alune/nuci caju si ciuperci:

Nucile sau alunele de caju, se prăjesc într-o tigaie la foc mare cca. 5 minute până se rumenesc.

Se scot din tigaie și se lasă deoparte, apoi se adaugă uleiul de cocos, ceapa curățată și mărunțită, ce se lasă la călit la foc mic, cca. 5 minute până ce devine translucidă.

În tigaie se adaugă ciupercile, curățate și feliate, lăsându-se la rumenit cca. 5 minute la foc mare. Apoi se adaugă și alunele caju prăjite, sarea, piperul și verdeața și mai lasă la călit cca. 5 minute la foc mic, până se întrepătrund gusturile. 

Apoi se transferă într-un recipient înalt și blenduiesc până se obține o pastă fină și omogenă.

Pasta obținută se servește pe pâine prăjită, eventual unsă cu un pic de usturoi, după gustul fiecăruia, asezonată cu semințe de in SanoVita,  acompaniată de legume de sezon, sau chiar o dulceață de ardei iute/ceapă.

Preparatul e indicat nu numai celor care țin post, ci și celor care vor să mânănce sănătos.

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate din alune/nuci caju si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Panacris 1

05.06.2018, 21:59

Ei, Merisor si cel cu linte e pe lista de probat

RODIMUR 1

05.06.2018, 22:55

Ce specialitate delicioasă...!

dantes 1

06.06.2018, 12:05

Bun!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftele din cartofi noi cu marar