retete de post economice
Speli lintea in cateva ape si o pui la inmuiat pentru 4-5 ore, sau cel mai bine, peste noapte. Scurgi apa, clatesti lintea si o pui la fiert in oala sub presiune, in apa cu putina sare, pentru 10 minute. Daca nu folosesti oala sub presiune, o fierbi pana se inmoaie.
Dupa ce a fiert lintea, o scurgi de apa si o lasi sa se raceasca.
Intre timp, cureti ceapa si o tai marunt, iar morcovul curatat il dai pe razatoarea mare, si apoi le calesti in 4 linguri de ulei de masline pentru 3-4 minute.
Pui lintea, ceapa, morcovul, usturoiul si condimente dupa gust intr-un vas si le pasezi pana obtii o pasta cremoasa si omogena.
Daca o doresti mai acrisoara, adaugi zeama de lamaie, iar daca ti se pare prea uscata compozitia, mai adaugi ulei de masline sau zeama in care a fiert lintea.
Adaugi masline taiate cubulete si amesteci pana se omogenizeaza compozitia.
Ornezi pateul de linte dupa imaginatie si il servesti cu paine prajita.