Pate de ficat cu morcovi

de Corinuta in Mancare copii, 10 Noi 2010 | 10714 vizualizari

 

Aceasta mancarica poate fi servita atat calda cat si rece. Se poate pastra la frigider 2-3 zile si poate fi mancata nu doar de copil, ci si de intreaga familie.

 

INGREDIENTE

  • 250 g ficatei de pui
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 80 g unt
  • 1 varf de cutit de sare
  • frunze de patrunjel
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate de ficat cu morcovi:

Ficateii se spala bine si se pun la fiert in apa cu sare. Morcovii se curata, se spala si se pun si ei la fiert. Intre timp se curata ceapa, se spala si se taie marunt.

Se pune jumatate de unt in tigaie si se caleste ceapa pana devine aurie. Morcovii taiati felii se adauga la ceapa impreuna cu apa in care au fiert. Se lasa sa fiarba la foc potrivit pana scade tot lichidul.

Dupa ce au fiert ficateii se scurg si impreuna cu ceapa, morcovii si restul de unt se amesteca cu blenderul pana se obtine o pasta omogena. Se pot adauga si cateva frunze de patrunjel tocate fin.

Poate fi mancat ca atare, dar si cu paine sau branza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de ficat cu morcovi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Corinuta 1

10.11.2010, 22:47

Laly, e bun, am papat si eu, iar la Eliza i l-am "ascuns" in piure

nadina73 1

14.11.2010, 11:27

super la favo si asta5f

oana_pisicutza16 1

10.04.2012, 22:57

sanatos

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu dovleac și cremă de brânză - Pufoase, fragede și aromate

ieri la 10:45

Aripioare de pui cu iaurt grecesc- Savuroase, fragede și aromate

pe 17.11 la 10:45

Prajitura cu dragoste ( Leontina 55 )

pe 15.11 la 13:17

Clătite cu mere și cremă de mascarpone - Rapide, delicioase și aromate

pe 14.11 la 14:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]