Pastrav la gratar

de susu in Pastrav, 22 Iun 2012 | 15263 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 pastravi potriviti
  • condimente : curry, boia, sos de soia, rozmarin, cimbru, piper, vegeta,
  • sos de curry
  • varza si marar pentru salata
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav la gratar:

Se face un sos din soia, condimente si sos de surry. Pastravul se eviscereaza, se curata si se spala cu apa rece dupa care se sterge cu un prosop uscat. Se unge pestele cu pensula atat in interior cat si in exterior si se lasa la rece de pe-o zi pe alta. Varza se toaca de cutit foarte fin si se aseaza intr-un bol un rand de varza un rand de sare sau vegeta si piper proaspat macinat, marar tocat si ulei de masline. Se lasa ceva timp dupa care se freaca putin sa-si lase zeama si se potriveste de otet si ulei. Pestelui i se fac cateva incizii pe fiecare parte pentru aspect si pentru a se patrunde sigur in interior. Se pune pastravul in folie de aluminiu sau hartie de copt bine stransa si se pune pe gratarul incins pentru 5 minute pe fiecare parte. Este foarte important timpul de coacere pentru ca pestele sa nu fie nici crud nici prea uscat. Se lasa apoi 10 minute sa se raceasca in folie dupa care se serveste cu salata de varza si lamaie. Pentru a nu se lipi pestele de folie se unge aceasta din urma cu putin ulei pentru ca pestele sa ramana cu pielita intreaga.

Alte variante de reteta:

1) Pastravul se presara cu sare, rozmarin, 1/3 pachet de unt in interiorul burtii, o bucata peste el, se stoarce putina zeama de lamaie deasupra, se infoliaza si se coace la foc mic 5 minute pe fiecare parte. Se serveste cu cartofi nature si felii de lamaie.


2) 50 ml ulei masline, 3 pastravi, 10 catei de usturoi, 1 legatura de patrunjel, 100 ml suc de rosii, cimbru, sare, piper.

Pastravul curatat si spalat se cresteaza, usturoiul se piseaza si se mixeaza cu uleiul pana se face o maioneza, se adauga condimentele, rosiile, patrunjelul tocat. Se unge pestele peste tot, se pune in folie si se lasa cateva ore bune sau de pe-o zi pe alta. Se pune pestele pe gratar 5-6 minute in functie de marimea lui.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav la gratar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

mamaieelena 1

22.06.2012, 21:19

ce bine arata

MotanLaOale 1

22.06.2012, 23:47

Sim0na 1

23.06.2012, 23:19

Daca-i peste, nu refuz!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pastrav in folie la gratar