Pastrav cu legume la cuptor

de papabundetot in Pastrav, 13 Sep 2014 | 6181 vizualizari

 

Pastrav cred ca nu am mai mancat…din copilarie si….in urmatorii 4-5 ani nici nu cred ca voi mai manca datorita oaselor multe si mici pe care le-am cules din el dupa gatire,desi,o doamna draguta care era in fata mea la rand m-a asigurat ca nu are decat sira spinarii….astia 2 ai mei…ori erau din alta familie ori si-au cumparat ei niste extra oase ca….am tot cules la ele.Dincolo de acest disconfort…relativ bun la gust dar prefer dorada sau bibanul de mare totusi :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 2 pastravi
  • 6 felii de lamaie
  • 2 tulpini de telina apio
  • o conopida
  • sare
  • boia,curry,
  • ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav cu legume la cuptor:

Pastravii i-am cumparat eviscerati,asa ca mare treaba cu ei nu am avut,decat sa ii spal si sa ii frec cu putina sare pentru a elimina mucusul ala de pe pielea lor.I-am uscat apoi bine cu prosoape de hartie si i-am asezat intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin ulei de masline.

Am taiat telina apio in bucatele mici si am introdus cateva in burta pestilor,am pus si cate 3 felii de lamaie in fiecare peste,i-am sarat,am stors putina lamaie deasupra si i-am dat la cuptor acoperind tava tot cu hartie de copt inmuiata bine in apa rece si stoarsa.I-am lasat sa se faca la foc mic pana cand ochii lor au devenit albiciosi si tulburi.

Conopida am separat-o in buchetele potrivite ca si marime,si am oparit-o in apa cu sare 1-2 minute,apoi am scurs-o bine de apa si am tras-o putin la tigaie cu telina apio,usturoi,ulei de masline si putina boia cu curry.
Eu zic ca e un pranz delicios,exceptand oasele pastravului…nenumarate chiar si extrem de mici ,in rest a fost chiar gustos,dar pentru gustul meu cu o carne cam seaca care fara lamaie nu ar avea nici un gust.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav cu legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

dantes 1

14.09.2014, 09:55

Foarte bun!

Constelatialeu 1

14.09.2014, 10:31

papabundetot 1

14.09.2014, 12:04

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pastrav la cuptor