Pastravul este prins de sotul meu...ii place foarte mult sa pescuiasca...mi-a adus acasa 10 kg de pastrav....si ce sa fac bun???decat un pastrav la gratar cu garnitura de cartofi.Asa ii place cel mai mult sotului..!!!Si mie...normal.
Curatam cartofii.ii spalam si ii taiem feliute circa 4-5 mm.
Incingem cuptorul la 200°.Punem cartofi intr-o tava cu sare,piper,usturoi praf,ulei de masline si jum de pahar de apa.Ii acoperim cu o folie de aluminiu si ii dam la cuptor.Dupa 15 min dam la o parte folia de aluminiu si ii lasam sa se rumeneasca.
Punem o tigaie antiaderenta pe foc si lasam sa se inginga bine-bine.
Curatam pestele,il spalam si il condimentam si in interior si pe exterior.Punem sare,piper,usturoi praf si condiment de peste.Il punem in tigaia incinsa,acoperim cu un capac,la foc mic....si timp de 10 minute nu il atingem.Dupa 10 minute il intoarcem si il mai lasam inca 10 minut.
Se serveste cald,cu un vin alb demi-sec.
Pofta buna!!!!!