Pastitsio

de Criss in Paste, 8 Mai 2014 | 5882 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Sos bolognese:
  • -500 g carne tocata de pui
  • -1 morcov mare
  • -1 ceapa
  • -1 bucata radacina de telina
  • -1 catel de usturoi
  • -1 cutie conserva rosii in bulion
  • -sare, piper
  • -cimbru, busuioc, oregano
  • -2 linguri ulei de masline
  • Sos bechamell:
  • -100 g unt
  • -4 linguri rase faina
  • -500 ml lapte
  • -sare
  • -nucsoara
  • +
  • -500 g macaroane
  • -100 g cascaval
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastitsio:

Ceapa si usturoiul se toaca marunt, morcovul se da pe razatoarea mare, ciupercile se taie feliute si se calesc in ulei de masline. Se adauga carnea tocata si se amesteca pana isi schimba culoarea.       se adauga conserva de rosii si se lasa sa fiarba. Se adauga sare, piper si oregano, cimbru, busuioc.  

Sos bechamel: Se topeste untul pe foc mic intr-o craticioara. Se adauga faina si se amesteca bine cu telul pana obtinem o crema, apoi lasam pe foc inca 1 minut, ca sa se rumeneasca putin faina, dar amestecam mereu. Atentie sa nu se arda. Adaugam lapte, avand grija sa amestecam mereu in sos. Lasam la fiert sosul inca 1 minut amestecand mereu. Se condimenteaza cu sare si piper si putina nucsoara.  

Macaroanele se fierb 8 minute in apa cu sare. Se scurg cu grija sa nu se rupa. Intr-o tava termorezistenta se pune jumatate din sosul bechamell. Se pun jumatate din macaroane, astfel incat sa se aseze frumos pe toata lungimea tavii. Se toarna sosul bologneze, se pun si restul de macaroane si deasupra se toarna restul de sos bechamell. Se rade cascaval si se pune tava in cuptor 35-40 minute la foc mic. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastitsio" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ravioli cu sos de smantana