Eu sunt indragostita de aceasta reteta. E o explozie de arome.
In timp ce pastele fierb, se pregateste sosul.
Caju-ul hidratat se pune in blender cu aprox. 100 ml apa si se proceseaza pana obtinem o consistenta fina. Daca este nevoie mai adaugam apa, dar cate putin deoarece vrem un sos cremos. Apoi adaugam usturoiul pisat, sarea si 1-2 linguri ulei de dovleac. Mai procesam pana aceastea sunt bine amestecate.
Dupa ce pastele au fiert si am strecurat apa, punem peste ele o lingura ulei de dovleac si amestecam, pentru a nu se lipi.
Adaugam apoi sosul de caju, semintele de dovleac maruntite in rasnita si maslinele kalamata taiate bucati mici.
Daca maslinele sunt prea sarate, le lasati in apa timp de cateva ore.
Aceste cantitati ajung pentru 2 sau 3 persoane, in functie de cat de infometate sunt.
Este un deliciu. Sunt foarte aromate datorita uleiului si semintelor de dovleac, iar bucatile de masline, ca niste mici surprize, completeaza perfect.
Si ce nu poate lipsi....o salata de cruditati langa. Eu am servit-o cu o salata simpla de morcovi dati pe razatoare peste care am pus zeama de la jumatate de lamaie.
Daca iti place reteta, da-o mai departe si celor apropiati. Iar daca ai incercat-o si ai imbunatatit-o dupa placul tau, mi-ar placea tare mult sa stiu ce ingrediente magice ai mai adaugat.
Cu drag,
Valentina
Delicii Sanatoase