Pastele de orez sunt, pur si simplu, preparate din orez alb, sau brun
Pot fi consumate de persoanele care au intoleranta la gluten. Pastele de orez absorb mai multa apa decat alte paste fara gluten. Atentie la fierbere, verificati si respectati timpul de fierbere scris pe ambalaj.
Va propun o reteta rapida si delicioasa cu paste vietnamiene.
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/05/paste-de-orez-cu-pui.html
Taiati carnea de pui in bucatele.
Pregatiti o marinada; amestecati sosul de peste cu sosul de soia light si zaharul brun.
Adaugati usturoiul tocat si un varf de pudra de ghimbir..
Puneti carnea de pui in marinada si dati deoparte 30 minute la rece.
Taiati marunt ceapa esalota, ceapa verde si felille de ghimbir.
Taiati morcovul in felii subtiri.
Puneti la fiert pastele cu putina sare -respectati timpul de fierbere scris pe ambalaj.
Se scurg, se trec prin apa rece si se scurg din nou.
Intr-o tigaie adanca/ wok, incalziti uleiul.
Puneti la prajit ceapa esalota cu ghimbirul.
Adaugati puiul cu tot cu marinada.
Lasati pe foc totul, timp de 5 minute, adaugati ceapa verde si morcovul si continuati sa sotati cateva minute.
Adaugati pastele, sosul de soia dark si amestecati totul bine pe foc.
Este gata !