Paste de casa

de xana in Paste, 10 Oct 2017 | 3301 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr faina de grãu+ 2 linguri pentru infainat
  • 2 oua
  • 1 lingura ulei de masline
  • un varf de lingurita sare fina
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste de casa:

Punem faina pe suprafata de lucru sau intr-un castron si o amestecam cu sarea. Facem o gaura in mijloc unde adaugam ouale batute si uleiul de masline si incepem sa amestecam cu o furculita pana la omogenizare apoi incepem sa framantam cu mana cel putin 10 minute. Aluatul trebuie sa fie lucios si elastic.

Se acopera cu folie alimentara si se lasa la odihnit timp de jumatate de ora.

Presuram faina pe suprafata de lucru si impartim aluatul in doua bucati egale pe care le intindem pe rand, apoi le impaturim si le intindem din nou. Repetam acest process de 3- 4 ori.

Dam forma dorita aluatului, in cazul meu a fost un fel de tagliatelle. Am intins cele doua bucati de aluat in foi subtiri si uniforme, le-am rulat, apoi am taiat sulul in fasii. Am presarat faina ca sa nu se lipeasca intre ele si le-am lasat la uscat pentru jumatate de ora.

Pastele proaspete se fierb in apa cu sare timp de 2 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu foi de napolitane si crema de biscuiti - Gustoasa si spornica

de laura_n 7

ieri la 14:59

Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica

de vasimur 4

pe 06.11 la 10:16

Cheesecake Dubai: Desertul delicios, cu aromă orientală

pe 06.11 la 09:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste cu sos de dovlecei