Paste de casa

de Ela68 in Paste, 14 Iun 2013 | 5303 vizualizari

 

Cu parere de rau, pozele facute acestor paste nu mi-au reusit. Dar va asigur ca este invers proportional cu gustul. Mi-am cumparat o masina speciala pentru paste acum vreo cinci ani si prima data cand am folosit-o a fost fara succes, aluatul mi-a iesit lipicios si abia am reusit sa-l trec printre fante.
Cum toata lumea lauda pastele facute in casa, mi-am luat inima in dinti si am mai facut o incercare. De data asta a fost un real succes. Cu siguranta le voi prepara mai des.
Aveam in casa gris de grau dur, macinat fin pe care l-am achizitionat de la Plafarul din Piata Amzei. Il cumparasem cu scopul de a-l folosi la o paine speciala, dar asa cum se intampla, nu e pentru cine se pregateste, este pentru cine se nimereste.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 250 gr faina 650 ( eu folosesc ungureasca )
  • 250 gr gris de grau macinat fin ( Semola di grano duro rimacinata )
  • 1 lingura de sare
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste de casa:

Se amesteca toate ingredientele pana obtinem un aluat ferm, nelipicios. Pentru ca nu am robot, m-am cam chinuit la framantat, coca fiind destul de tare.

Formam o bila pe care o invelim in folie transparenta si o lasam la odihnit la figider jumatate de ora.

Impartim aluatul in patru si intindem cu sucitorul fasii, pe care incepem sa le trecem succesiv prin masina de paste. Dupa ce  am trecut coca prin cea mai ingusta fanta, lasam la zvantat cu putina faina presarata, astfel incat taierea lor sa fie facila.

Cine nu poseda aceasta masina, poate rula foile si taia la dimensiunea dorita.
Se lasa doua zile la uscat, la loc racoros, acoperite cu foaie de hartie.

Se pot servi in diverse moduri, noua ne plac in special cu sos pesto. Multumesc Maya pentru reteta !

TIPS-URI

1

inainte sa taiem pastele ( prin masina sau manual ), foile se lasa cel putin 30 min la uscat

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tagliatelle (facute in casa)