Dupa reteta lui Jamie.
Se curata ceapa si se toaca marunt. Se rup frunzele de busuioc si se toaca tulpinile. Se spala si se toaca ardeii iuti. Se oparesc putin rosiile, se decojesc si se toaca cubulete. Se desfac conservele si se scurg de ulei. Daca tonul e intreg, se faramiteaza.
Se incalzesc 1-2 linguri de ulei intr-o tigaie mare, se pun la calit ceapa, ardeii iuti, scortisoara si tulpinile de busuioc tocate. Se prajesc aprox. 5 minute pana cand ceapa se inmoaie, apoi se adauga rosiile si sucul de la rosii, tonul si un praf de sare. Se fierb aprox. 20 de minute, se gusta si se condimenteaza daca este nevoie.
Intre timp se fierb pastele al dente in apa cu sare, conform cu instructiunile de pe ambalaj. Se razuie coaja de lamaie si se stoarce zeama. Se scurg pastele si se amesteca cu sosul de rosii si ton, frunzele de busuioc rupte bucati mai mari, zeama si sucul de lamaie si parmezanul.