Paste cu sos Amatriciana

de adasev12 in Penne, 15 Feb 2012 | 6741 vizualizari

 

bune!

 

INGREDIENTE

  • 250 g paste,de care doriti
  • 100 g pancetta ( bacon)
  • 1 ceapa mai mica
  • un fir de telina nu f mare
  • un ardei iute mic, sau in fc de cat de iute este ardeiul
  • 2 rosii din conserva
  • 2 lg pasta de rosii
  • o mana, doua de parmezan ras
  • sare, piper, busuioc, patrunjel verde( optional)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu sos Amatriciana:

Pancetta se taie feliute subtiri si se pune la prajit in putin ulei. Se scoate apoi si se pun la calit in aceeasi tigaie ceapa taiata marunt si telina. Se lasa sa se inmoaie frumos, apoi se adauga rosiile taiate marunt si pasta de rosii. Se sareaza, pipereaza si se adauga o cana de apa de la pastele care fierb in acest timp. Se pune si pancetta inapoi in tigaie si se lasa sa fiarba vreo 15 minute. Se adauga apoi ardeiul iute maruntit, dar gustul  nu trebuie sa fie f iute, trebuie sa aiba doar o nota spicey....Se pune si  busuiocul maruntit ( eu nu am avut si am pus un pic de oregano), se adauga si o mana de parmigiano razuit si se mai lasa la foc 7-8 minute. Daca a scazut f tare sosul mai puneti apa de la paste. Se opreste focul si daca  doriti se poate adauga si patrunjel verde maruntit.

Se scurg pastele, care au fiert in apa sarata cu o lg de ulei , se portioneaza in farfurii si se toarna sosul deasupra.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

pastele, in orice fel gatite, merg f bine cu busuioc si parmigiano

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu sos Amatriciana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

mirela0911 1

15.02.2012, 21:45

cred ca e tare bun sosul!

adasev12 1

16.02.2012, 09:47

motan, rocsi...
mirela,e bun , usor picant

jolygina 1

19.02.2012, 10:32

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Serpentelli cu legume si branza elvetiana