O combinatie tare reusita....
1. Se taie somonul in fasii subtiri; ceapa se curata si se toaca, apoi, intr-o tigaie incapatoare se incing uleiul si untul, dupa care se caleste ceapa. Se adauga vinul si se da in clocot , lal foc mare.
2. Pe masura ce se adauga putin cate putin frisca nebatuta , se da iar in clocot si apoi se condimenteaza cu sare si piper.
3. Pastele fainaoase se pun la fiert intr-o cantitate mare de apa sarata; la sos se adauga somonul si se lasa cca 1 min, fara a mai pune cratita pe foc. Pastele se strecoara , se adauga sosul de somon, se amesteca si se servesc imediat. Optional putem pune frunze de busuioc proaspat ( mie imi place foarte mult ! )
Pastele acestea sunt o combinatie tare interesanta pentru cei carora le place somonul fumee.... mie una mi-a placut tare mult, dar sora-mea nu a fost asa incantata!