O reteta destul de simplu de preparat. Au iesit niste paste gustoase si aromate.
1. Prima data punem pastele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj intr-o oala cu apa si sare.
2.Intre timp spalam si tocam ceapa si morcovul; de asemenea si baconul; pisam usturoiul.
3.Punem ceapa la calit pana se inmoaie, iar apoi adaugam usturoiul si baconul si le sotam usor la foc mediu.
4.Adaugam morcovul si apa cat sa le cuprinda pe toate, acoperim si lasam sa fiarba la foc mediu. Cand morcovul este fiert adaugam bulionul si condimentele: sare, oregano, rozmarin.
5. Lasam sa fiarba 10 minute si la sfarsit adaugam oul batut amestecand incontinuu. Mai lasam 30 de secunde si gata.
!!!Intre timp, cand pastele s-au fiert le scurgem de apa si adaugam smantana.
6.Adaugam sosul peste paste si amestecam.
1
As fi vrut sa adaug si ardei in sos, dar nu am avut.
2
Am ales sa pun smanatana peste paste pentru ca nu imi plac 'uscate'.
3
Rozmarinul ia dat o aroma aparte.
4
Se servesc calde.
5
Pentru poza am asezat sosul separat de paste.