Taiem ceapa in feliute subtiri si o calim in 2 linguri ulei de masline in care am pus 2 catei de usturoi.Cand prinde putina culoare adaugam dovleceii spalati si taiati feliute cat mai subtiri.
Scoatem cateii de usturoi fiindca daca se ard,vor da un gust amar uleiului. Dupa cca 10 minute adaugam si rosiile taiate in 2 sau 4 (Puteti folosi si rosii mari,scufundate pt cateva secunde in apa fierbinte,pentru a le putea decoji mai usor.Apoi le taiati cubulete si le adaugati dovleceilor) .
In acest timp punem pasta in apa sarata care a inceput sa fiarba,si le lasam cu 1 minut mai putin decat timpul indicat pe cutie.Nu trebuie sa fie moi,pentru ca se vor mai coace cu dovleceii si rosiile.
Scurgem pasta,avand grija sa turnam cca 50 ml din apa in care a fiert,pentru ca sote-ul de dovlecei e relativ uscat.(Apa de la fiert nu va fi sarata,fiindca sarea a fost deja absorbita de pasta.)
Adaugam pasta peste dovlecei si rosii,si amestecand mereu,o lasam sa absoarba lichidul. Asezonam cu parmezan ras,putin ulei de masline crud si cateva frunze de busuioc sau patrunjel cum am facut eu astazi,fiindca nu mai aveam busuioc in vas.