Nu am mai reusit sa ajung la blogul meu sau aici la voi de o suta de ani si sincera sa fiu nici nu pot sa evoc mereu doar lipsa de timp, dar viata mea de cand am devenit bucatar profesionist si lucrez in domeniu s-a schimbat enorm, sunt mereu pe fuga undeva, zilele si saptamanile au o alta dimensiune. Lucrez adesea numai seara deci de la ora 19 incepe ziua mea, we nu mai exista mai zilele libere in timpul saptamanii cand toata lumea lucreaza …..mereu trebuie sa ma organizez ca in putinul timp liber sa rezolv treburlie casnice care imi luau enorm de mult timp si inainte. Dar daca raman 15-20 minune imi fac mereu timp sa experimentez o noua reteta ca reteta de azi pe care o propun ca una usor de facut si excelenta la gust
Daca auziti de paste cu creveti va ganditi cel mai adesea la clasicul sos cu ulei de masline, busuioc si usturoi, sau pesto…..dar combinatiile sunt nenumarate. Puteti sa testati paste cu smantana si usturoi si creveti, paste cu sos de sofran si creveti sau acest sos picant pe care il propun.
Timp de realizare 10-12 minute, de asta iubesc reteta !
Preparare : pastele se fierb intr-o cantitate mare de apa , cu putina sare. Nu puneti niciodata ulei deoarece se face o pelicula care impiedica apoi absortia sosului in paste . Separat intr-o tigaie mare neaderenta puneti putin ulei de masline , usturoi tocat marunt si crevetii ( eu folosesc mai mereu creveti cruzi congelati care sunt gri la culoare, mi se par mai zemosi si mai gustosi ). Deindata ce crevetii devin roz adaugam 2-3 linguri de sos de tomate cu busuioc , o lingura de smantana lejera si o jumate de polonic de apa de la paste. Lasam sa clocoteasca 2 minute si adaugam pastele care mai au un minut doua pana sa fie al dente dar e preferabil ca ultimele doua minute sa fiarba in sos sa absoarba aromele.
Un alt secret la paste este sa nu le clatiti cu apa rece care bruscheaza consistenta lor, le intareste, le luati pur si simplu cu o spatula sau o paleta din apa clocotita si le puneti in sos. Sunt gesturi simple dar care schimba mult la gust. Lasati pastele sa clocoteasca doua minute in sos, asezonati cu sare, piper si pasta de ardei iute. La final le aranjati in farfurie si le serviti cu busuioc verde presarat deasupra. Pofta buna si multe imbratisari de la mine !!!!!!!!
1
fierbeti pastele intr-o cantitate mare de apa dar fara ulei, uleiul formeaza o pelicula pe paste care impiedica aderarea sosului
2
nu clatiti pastele cu apa rece, socul termic le face sa se intareasca si sosul nu mai patrunde la interior, luati-le cu o paleta din apa clocotita si puneti-le direct in sos
3
lasati pastele sa fiarba 2-3 minute in sosul preparat, asa vor absorbi mai mult sos si aroma, daca sosul scade prea tare adugati apa in care au fiert pastele , aceste trei mici secrete va asigura prepararea unor paste deliciase.