Pastele se fierb in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj. Se pun intr-o sita si se lasa la scurs.
Ceapa si usturoiul tocate marunt, morcovul dar pe razatoarea cu ochiuri mici se calesc usor in cateva linguri cu ulei de masline. Cand s-au inmuiat adaugam sucul de rosii si pieptul de pui tocat. Turnam vinul, asezonam cu oregano si busuioc, potrivim gustul de sare si piper. Fierbem pana scade sosul si carnea este fiarta.
Sos Bechamel:
Untul il punem la topit, apoi adaugam faina si amestecam continuu,sa nu se formeze cocoloase. Punem si laptele, putin cate putin, sare si piper dupa gust, un praf de nucsoara si fierbem pana incepe sa se ingroase, moment in care adaugam cascavalul ras. Omogenizam, dam deoparte si lasam la racit.
Intr-un vas termorezistent uns cu unt punem un strat din jumatate din cantitatea de paste, apoi sosul cu carne si acoperim cu cea de-a 2-a jumatate din cantitatea de paste. Turnam deasupra, cat mai uniform, sosul Bechamel si acoperim cu un strat de mozzarella rasa. Dam vasul la cuptor pana se rumeneste usor deasupra.