Paste cu carne la cuptor

de Miha in Fusilli, 27 Apr 2011 | 7902 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g paste ( puteti folosi orice fel, eu am pus fusilli)
  • 1 piept de pui
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 cana suc de rosii
  • 4 catei usturoi
  • 1/2 pahar vin alb
  • sare si piper
  • oregano si busuioc
  • Pentru sosul Bechamel:
  • 50 g unt
  • 2 linguri faina
  • 500 ml lapte
  • nucsoara
  • sare si piper
  • 50 g cascaval
  • Pentru presarat deasupra:
  • 100 g mozzarella
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu carne la cuptor:

Pastele se fierb in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj. Se pun intr-o sita si se lasa la scurs.

Ceapa si usturoiul tocate marunt, morcovul dar pe razatoarea cu ochiuri mici se calesc usor in cateva linguri cu ulei de masline. Cand s-au inmuiat adaugam sucul de rosii si pieptul de pui tocat. Turnam vinul, asezonam cu oregano si busuioc, potrivim gustul de sare si piper. Fierbem pana scade sosul si carnea este fiarta.

Sos Bechamel:

Untul il punem la topit, apoi adaugam faina si amestecam continuu,sa nu se formeze cocoloase. Punem si laptele, putin cate putin, sare si piper dupa gust, un praf de nucsoara si fierbem pana incepe sa se ingroase, moment in care adaugam cascavalul ras. Omogenizam, dam deoparte si lasam la racit.

Intr-un vas termorezistent uns cu unt punem un strat din jumatate din cantitatea de paste, apoi sosul cu carne si acoperim cu cea de-a 2-a jumatate din cantitatea de paste. Turnam deasupra, cat mai uniform, sosul Bechamel si acoperim cu un strat de mozzarella rasa. Dam vasul la cuptor pana se rumeneste usor deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu carne la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Salata cu paste, sunca si maioneza