Paste cu bacon si ciuperci

de xana in Paste, 16 Mai 2018 | 5857 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 gr bacon
  • 200 gr tagliatelle proaspete
  • 250 gr ciuperci albe proaspete
  • 200 gr rosii cherry kumato
  • 1 dovlecel
  • cateva frunze de busuioc proaspete
  • cca 30 gr parmezan
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu bacon si ciuperci:

Punem intr-o oala apa cu sare la infierbantat pentru paste.

Intr-o tigaie larga incinsa, punem putin ulei de masline si baconul taiat fasii. Cand incepe sa se rumeneasca, adaugam ciupercile feliate, putina sare si piper. Calim la foc mediu pana ciupercile incep sa se inmoaie dupa care adaugam usturoiul si rosiile. Dupa 3-4 minute adaugam si dovlecelul taiat rondele subtiri si amestecam bine pentru inca 3-4 minute.

Fierbem pastele timp de 2-3 minute (timpul de fierbere depinde de cat de groase sunt), apoi le punem in tigaie impreuna cu 3-4 linguri din apa in care au fiert si amestecam.

Luam tigaia de pe foc, radem parmezanul deasupra, adaugam frunzele de busuioc si mai amestecam inca o data, apoi sunt gata de servit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu bacon si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Spaghete cu bacon si sos de rosii