Paste carbonara

de Lau in Paste, 10 Ian 2020 | 4972 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g paste
  • 4 oua
  • 2 galbenusuri
  • sare
  • piper
  • 100 g sunca mai carnoasa
  • 100 g jambon
  • 2 linguri ulei de masline
  • 150 g mozzarella
  • 100 g cascaval
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste carbonara:

Pastele le fierbem conform instructiunilor de pe pachet, la 1 l de apa apa adaugam 1 lingurita sare si cand incepe sa fiarba, adaugam pastele.

Intre timp pregatim sosul.

Intr-o cratita mai inalta adaugam uleiul de masline si cand s-a incalzit, adaugam sunca taiata felii sau cubulete, lasam sa se prajeasca cca 3-4 min dupa care adaugam jambonul taiat cubulete.

Lasam 1 min sa se prajeasca, dupa care adaugam ouale batute cu cascavalul si mozzarella dat prin razatoare.

Pastele fierte le adaugam peste sunca si amestecam bine, lasam cca 1-2 min dupa care luam cratita de pe foc, adaugam amestecul de ou si 1-2 polonice de apa in care au fiert pastele. (eu am preferat sa adaug lapte fierbinte 250 ml )

Adaugam piper proaspat si sare dupa gust, amestecam bine pana ce se omogenizeaza, servim cu mozzarella sau cascaval ras.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste carbonara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]