Paste carbonara

de Ina in Paste, 19 Iun 2010 | 20891 vizualizari

 

Zilele astea mi-ati facut pofta cu pastele voastre... :-P Vin si eu acum cu reteta mea de Carbonara . Am vazut-o acum 2-3 ani pe net ( nu ma intrebati pe ce site, ca nu mai stiu ) si mi-a ramas la suflet.
Merita incercata!

 

INGREDIENTE

  •  1 punga paste 400 g,
  •  350 g kaizer  sau sunculita afumata, 
  •  3-4 oua,
  •  350 g cascaval ras,
  •  50 g. de unt (pentru prajit),
  •  delikat,
  •  busuioc maruntit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste carbonara:

         Se pun pastele la fiert dupa instructiunile de pe punga. In acest timp se da pe razatoare cascavalul, se bat ouale si se aduga  in ele putin  delikat si busuioc dupa gust.

         Se taie cubulete mici  kaiserul sau sunculita taraneasca si se prajesc putin in unt .

         Se scot pastele si se scurg. Se pun in aceiasi oala. Se pune pe foc si se adauga treptat kaiserul; ouale amestecand in continuu si la sfarsit dupa ce s-au albit (s-a inchegat oul) se adauga cascavalul ras, se mai amesteca odata, se pune capacul, se stinge focul, se mai lasa 2-3 min cu capacul pus fara foc.

          Se servesc calde ornate cu busuioc uscat deasupra

TIPS-URI

1

Daca afumatura este prea sarata, nu mai trebuie sa adaugi delikat in paste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste carbonara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

Ina 1

10.07.2010, 21:38

onuta, nu-s senzationala , fac doar pe grozava

cococo 1

30.09.2010, 01:10

buna seara Ina imi permit sa iti spun ,busuiocul nu are ce cauta in acest fel de paste , si incerca sa pui oul batut cu cascaval si piper , peste pastele cu caizer dupa ce ai stins focul , alfel devine omleta,

MIUTA 1

04.03.2011, 00:22

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Penne cu salam