Stiti ca eu n-am mai facut niciodata paste all'arrabiata? Chiar daca noi suntem consumatori inraiti de paste, pe acestea le-am dat deoparte pentru ca m-am gandit tot timpul ca sunt prea picante si poate lui Razvanica nu-i vor placea, dar si spun un dar mare, au fost tare bune si n-am avut nici obiectii la adresa lor. :)
Sa va fie de bine!!!
Cand se pregatesc paste, prima si prima data se pune apa la fiert, apoi se prepara sosul.
Pana fierbe apa, se curata, se spala si se taie ceapa si usturoiul, apoi se pune uleiul de masline intr-o tigaie.
Daca apa incepe sa clocoteasca se pun pastele la fiert. Pastele se vor fierbe "al dente" intotdeauna.
Cand uleiul de masline e incins se pun la calit ceapa si usturoiul, pentru cateva momente, apoi se adauga rosiile din conserva, sare, piper, rozmarin, chilli, busuioc si oregano. Sosul se lasa la fiert pentru 5-6 minute, apoi se ia de pe foc tigaie, iar daca pastele sunt fierte si scurse de apa, se amesteca cu pastele.La sfarsit, se presara parmezan si patrunjel tocat. Se servesc imediat, cu grija doar pentru ca sunt PICANTE! :)
Pofta buna va doresc!!