Mai nou, piticul meu vrea paste alfabet, in ciorba, supa, cu diverse combinatii. :) Asa ca m-am conformat si am incropit un fel de paste bolognese alfabet. :) Rasfatat, cum il stim ( :P) nu a fost prea incantat de acest fel, dar mie mi-au placut :D.
Fierbem pastele in apa cu sare si un pic de ulei conform instructiunilor de pe pachet. Intre timp tocam ceapa, curatam si pisam usturoiul. Cand sunt fierte pastele, le clatim cu apa rece si le lasam sa se scurga. Intr-o cratita incingem 2-3 linguri ulei si punem ceapa la calit. Cand devine sticloasa adaugam si usturoiul pisat si amestecam continuu.Dupa 2-3 minute ”aruncam” carnea in cratita, amestecam si adaugam cca 200 g apa si lasam sa fiarba. Daca este nevoie mai completam cu apa. Dupa ce a scazut lichdul la consistenta dorita, potrivim gustul de sare si piper si ”aruncam”si pastele peste carne. Amestecam si adaugam rosiile.Lasam sa mai fiarba cateva minute, amestecand din cand in cand, asezonam cu oregano si servim.
Pofta buna!