Pastaile acestea inlocuiesc cu succes ardei iuti si putem sa le pregatim dupa cum dorim (mai iuti sau mai putin iuti). Sunt excelente pentru ciorbe si se pastreaza asemenea unor ardei iuti (in camara la loc ferit de umezeala si caldura).
Cantitatile difera in functie de numarul de borcane pe care doriti sa le pregatiti.
Curatam pastaile si taiem bucatele ardeii iuti. In borcane curate punem un strat de ardei iute iar apoi aranjam rand pe rand pastaile alternand culorile. Incercam pe cat posibil sa alegem pastai de aceeasi lungime. La final adaugam din nou un strat de ardei iuti.
Pregatim saramura: punem la fiert apa si otet (1/2 este proportia) si sare. Punem pe foc si amestecam pana se topeste sarea. Adaugam aceasta saramura peste pastai, iar apoi punem punem borcanelor capace. Pastram in camara. Pastaile vor deveni iuti si sunt inlocuiesc cu succes ardeii iuti. Iutelea va depinde de cantitatea de ardei iuti si de iutimea acestora.Pofta buna