Pastai iuti

de Sabina in Conserve, 7 Sep 2009 | 15019 vizualizari

 

Pastaile acestea inlocuiesc cu succes ardei iuti si putem sa le pregatim dupa cum dorim (mai iuti sau mai putin iuti). Sunt excelente pentru ciorbe si se pastreaza asemenea unor ardei iuti (in camara la loc ferit de umezeala si caldura).

 

INGREDIENTE

  • pastai fideluta (cele fara ate)
  • ardei iuti
  • saramura (1 parte apa/2 parti de otet si sare)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastai iuti:

Cantitatile difera in functie de numarul de borcane pe care doriti sa le pregatiti.

Curatam pastaile si taiem bucatele ardeii iuti. In borcane curate punem un strat de ardei iute iar apoi aranjam rand pe rand pastaile alternand culorile. Incercam pe cat posibil sa alegem pastai de aceeasi lungime. La final adaugam din nou un strat de ardei iuti.

Pregatim saramura: punem la fiert apa si otet (1/2 este proportia) si sare. Punem pe foc si amestecam pana se topeste sarea. Adaugam aceasta saramura peste pastai, iar apoi punem punem borcanelor capace. Pastram in camara. Pastaile vor deveni iuti si sunt inlocuiesc cu succes ardeii iuti. Iutelea va depinde de cantitatea de ardei iuti si de iutimea acestora.Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastai iuti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

adry88 1

20.05.2011, 12:00

ArianaBala 1

30.08.2011, 18:05

Doar ce-am cules niste fasole verde din gradina si ma pregateam s-o oparesc si s-o bag la congelator....dar cred ca o sa opresc putina sa fac reteta ta, pt ca tare bine arata

gaby_gabytza 1

16.09.2011, 17:40

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Generația G sau Generația Gorgonzola. Ce meniu au alcătuit 10 influenceri italieni!
citeste mai mult
Generația G sau Generația Gorgonzola. Ce meniu au alcătuit 10 influenceri italieni!
RETETA RECOMANDATA
Marar verde, congelat