Cum zacusca s-a cam terminat de mult timp și în congelator mai avem punguțe cu ardei capia copți, m-am gândit să fac rapid o pastă absolut delicioasă, pentru consum imediat, la micul dejun, mai ales acum, în Post. În perioadele când nu se postește, această pastă este excelentă alături de o porție de carne, garnitură și salată.
Am făcut o porție dublă, care să fie suficientă pentru tot sfârșitul de săptămână.
Scoateți din timp ardeii capia copți de la congelator și puneți-i într-o strecurătoare, ca să se decongeleze natural și să se scurgă de lichidul lăsat.
Se curăță cățeii de usturoi, se spală și se mărunțesc.
Când ardeii capia s-au scurs de tot lichidul, se taie în bucăți mai mici, pentru ca mixarea lor să fie mai ușoară și mai rapidă.
Se pun în blender: ardeii copți și usturoiul mărunțiți, în prealabil. Se adaugă: uleiul de măsline, oțetul balsamic, sarea, zahărul și oregano.
Se mixează fin aceste ingrediente, se pune pasta într-un bol și se poate servi chiar imediat, cu pâine prăjită, la micul dejun, la o masă festivă, sau la felul principal, alături de o porție de carne.
1
Dacă aveți ardei capia copți la congelator, scoateți-i din timp, ca să se decongeleze natural și să se scurgă de tot lichidul lăsat.
2
Dacă nu aveți ardei capia copți la congelator și doriți să faceți o asemenea pastă, atunci va trebui să coaceți ardei, să-i curățați de pielițe și cotoare, să-i lăsați să se scurgă bine de lichidul lăsat și apoi procedați ca în rețetă.
3
Mărunțiți puțin ardeii și usturoiul, pentru ca mixarea lor în blender să fie mai ușoară și mai rapidă.
4
Adăugați piper numai după ce ați pus pasta în bolul de servire și ați gustat-o. Este posibil ca unii ardei să fie iuți și atunci să nu mai aveți nevoie de piper.
5
În funcție de gusturile dumneavoastră, puteți adăuga și alte condimente.
6
Această pastă se poate prepara și cu muștar clasic.