Aceasta pasta am preparat-o intr-o zi cu soare! :)) Sora mea m-a provocat sa incerc o reteta compusa de mine. Si iata ca a venit si timpul, am dat de acest site Bucataras.ro ,iar acum e momentul sa o postez!
Incearca si tu sa faci o reteta noua! Sigur vei reusi! ;) Preferata mea pasta este cea picanta asadar am decis sa fac pasta arrabiata.
Paste:
Sos:
Decor:
Trebuie sa folosim o oala de minim 5 litri, sa fie cat mai incapatoare. Punem sare in apa in care fierb pastele, apoi dupa ce a dat in clocot apa, adaugam pastele fusilli si le lasam sa fiarba la timpul indicat de pe ambalaj. In timp ce facem sosul mai ajutam din cand in cand pastele cu o lingura de lemn astfel incat sa nu se lipeasca.
La sos punem prima data salamul taranesc peste uleiul preincalzit in tigaie, lasam sa se rumeneasca foarte putin, apoi adaugam usturoi, piper, oregano, busuioc si sare.
Cu o lingura de lemn amestecam bine totul, lasam 2 minute la foc, apoi din nou adaugam apa calduta, lamaia stoarsa si din nou amestecam.
Adaugam sosul arrabiata, lasand 3 minute la fiert, dupa sa putem adauga parmezanul razuit si smantana. Lasam inca 5 minute sa fiarba sosul complet, apoi scoatem pastele din apa intr-un bol foarte mare cat sa incapa toate pastele, iar peste paste adaugam sosul.
La fiecare portie se orneaza cu 2 linguri de smantana, 2 linguri parmezan razuit si un ardei iute cat mai mic, taiat in 3!
Pofta buna si sper sa va placa !
1
La decor, smantana da un gust racoros pastei si are un gust delicios cu ardelul iute.