Stiind ca se face pasca pana la Inaltare si avand niste branzica in frigider am zis ca sa pun sa fac o pasca cu aluat fraged. Va garantez ca este foarte buna!
aluatul:
oul se freaca bine de tot cu zaharul.
peste ou se adauga iaurtul,untul topit,stropul de sare,esenta de vanilie,praful de copt stins si faina(faina se pune sa iese un aluat mai gros ca la pandispan,sa puteti sa il invartiti cu lingura...nu trebuie un aluat tare ca cel de cozonac de exemplu ,ci unul care sa curga ,dar sa fie mai gros)
toate aceste ingrediente se amesteca bine si se da aluatul putin la rece cat facem umplutura.
umplutura:
stafidelel se pun la inmuiat in apa fierbinte cu esenta de rom.
galbenusurile se bat bine cu zaharul.
galbenusurile batute se amesteca bine cu branza,se adauga zaharul vanilat si coaja de lamaie .
albusurile se bat spuma foarte bine.cand sunt batute bine, se adauga peste compozitia de branza si se amesteca bine(daca branza e scursa bine se poate batea cu mixerul sau la robot).
iar la urma se pun stafidele.
aluatul se pune intr-o tava de prajitura(eu am facut mai putin aluat ca am facut pascute in tavi mici rotunde) ,tapetata cu hartie de copt,deasupra se pune umplutura cu mana,insa fara a o preasa cu mana iar deasupra se bate un ou si se unge pasca.
se da la cuptorul incins pana ce aceasta este coapta.