Pasca

de Corinuta in Dulciuri, 25 Apr 2014 | 3463 vizualizari

 

Am facut pentru prima data Pasca. Pana acum faceam numai cozonac, in principiu prin zona noastra asa se obisbuieste de Pasti. Am incercat reteta Jamilei si a iesit o Pasca tare buna si aromata, desi am stiut de la bun inceput ca ma risc cu branza asta ce o gasesc eu aici! Nu imi pare rau ca am facut, desi nu arata chiar asa de frumos!

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 500 g faina
  • 250 ml lapte
  • 120 g zahar
  • 50 g unt
  • 50 ml ulei
  • 2 galbenusuri
  • 1 cub drojdie
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 1 esenta de vanilie
  • un praf de sare

Pentru umplutura:

  • 500 g branza quark
  • 3-4 linguri zahar
  • 2 oua
  • 100 g stafide
  • 3-4 linguri gris
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 ou pentru uns deasupra
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca:

Prima data pregatim aluatul: se amesteca drojdia cu o lingurita de zahar, apoi se adauga putin lapte si putina faina si se lasa la dospit 10 minute. Intr-un bol amestecam faina cu sarea si coaja de lamaie. Separat se amesteca zaharul cu laptele caldut, untul si uleiul. Se toarna ingredientele umede peste cele uscate, se adauga maiaua si vanilia si se framanta bine pentru circa 10 minute. Trebuie sa rezulte un aluat moale si lipicios, daca mai este nevoie adaugati faina sau lapte. Se acopera aluatul cu un prosop si se pune la dospit in  loc caldut pentru circa o ora.

Pentru umplutura eu am stors bine branza quark de zer, apoi am amestecat-o cu zaharul, ouale, stafidele, coaja de lamaie si vanilia. La sfarsit am adaugat si grisul si am amestecat bine.

Cand aluatul si-a dublat volumul, se imparte in doua parti egale. Jumatate se intinde pe fundul unei tavi de tort cu margini detasabile, pe care in prealabil am tapetat-o cu hartie de copt. Cealalta jumatate de aluat se imparte in 3 parti egale din care formam 3 snururi lungi de aprox. 1 metru, iar apoi le impletim. La impletit am avut "ajutor" asa ca a iesit...cum a iesit! :D Impletitura de aluat se aseaza pe marginea tavii, iar in mijloc se pune umplutura.

Se unge pasca cu oul batut si se da la cuptorul preincalzit pentru aprox. 40 de minute la 180 de grade pana se rumeneste. 

Se lasa sa se raceasca la loc caldut, iar apoi se pastreaza in loc racoros intr-o punga sau un recipient inchis ermetic.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

eu am mai adaugat putin lapte si ulei la aluat deoarece la framantare mi s-a parut ca e mult prea tare

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancarica de cartofi, cu costita afumata si legume, la tigaie

de vasimur 4

ieri la 16:54

Strudel din aluat foietaj cu budinca de vanilie si visine

de Caty 2

pe 06.07 la 18:42

 Torturi spirala cu zmeura  si La multi ani ! ( reteta cu nr 1800 )

pe 05.07 la 18:28

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

pe 05.07 la 15:03

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pasca fara aluat reteta traditionala si delicioasa de Paste