Anul trecut am facut pentru prima oara Pasca. Fiind departe de casa, undeva in Danemarca :), m-am gandit sa aduc in casa noastra putin din traditiile noastre de bastina. Branza dulce postata ieri am facut-o pentru aceasta Pasca, ptr ca nu am gasit nicaieri in Dk branza dulce clasica! D-aia de gasim noi la taranii nostrii.
A iesit o bunatate de Pasca, extrem de aromata si cu un altuat foarte pufos!
Asta este Pasca de anul trecut... voi revenii si cu cea de anul asta! :)
Se pregateste aluatul: Se incalzeste laptele cu zaharul, sarea si coaja de lamaie. Drojdia se pune in putin lapte caldut. Se pune faina peste care se adauga laptele caldut (nu fierbinte!!!), ouale, drojdia dizolvata, apoi uleiul caldut, treptat. Se framanta bine bineee. Se lasa la crescut 1-1,30 ore.
Stafidele se pun in apa in care s-au adaugat cateva picaturi de esenta de rom si se lasa cateva ore. Cat aluatul creste, se pregateste umplutura:
Se bat ouale cu zaharul. Se adauga branza dulce treptat, amestecand cu mixerul. Se adauga smantana si vanilia si se mixeaza. Se adauga faina si stafidele scurse. Se amesteca bine compozitia si se da la frigider.
Cand aluatul a crescut se imparte in doua parti: 1/3 si 2/3. Se unge cu ulei o forma rotunda (22 cm) si se pune hartie de copt. Se intinde cu sucitorul 2/3 din aluat, astfel incat aluatul sa treaca peste marginea formei. Se pune umplutura, deasupra se intinde o foaie din restul de aluat (oprind o cantitate si pentru decor). Se da la cuptor ptr o ora sau pana este gata (in functie de cuptor).
UPDATE: Am uitat sa precizez ca inainte cu cateva minute ca pasca sa fie gata am uns-o cu un galbenus de ou amestecat cu putin lapte