Pariziene cu nutella

de JustLoveCookin in Dulciuri, 18 Noi 2010 | 15886 vizualizari

 

Aceste pariziene raman extraordinar de pufoase chiar si doua zile dupa,daca mai ramane vreo una si sunt perfecte alaturi de un ceai sau o cafea pentru a ne potoli foamea cand nu avem mult timp la dizpozitie.Sa le facem !

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 260 ml lapte
  • 70 g zahar
  • 20 g drojdie
  • 50 g unt
  • 2 oua (din care unul pentru uns)
  • putina sare eu am folosit nutella insa ii puteti umple cu absolut orice crema,marmelada,etc.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu nutella:

Facem maiaua cu drojdia , 2 linguri de zahar, 2 linguri de faina si putin lapte.  Lasam la loc caldut si cand a crescut adaugam faina, oul , untul topit, laptele, restul de zahar si sarea.  Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Impartim aluatul in 8 parti egale.  Intindem fiecare biluta intr-un oval pe care il “taiem imaginar” in 2. Una din parti o franjuram cu un cutit sau cu un pizza cutter.  Punem umplutura pe partea netaiata si rulam inchizand capetele.Asa suntem siguri ca nu va iesi umplutura.  Le  lasam in tava la crescut inca 30 minute,  apoi le ungem cu ou,le presaram cu mac si le coacem la 180 grade cuptor preincalzit, pentru 25 minute.

Daca mai raman,conservati-le intr-o punga de plastic.Repet,sunt arat de pufoaaasee…

Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu nutella" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert nuci umplute cu nutella