Aceste pariziene raman extraordinar de pufoase chiar si doua zile dupa,daca mai ramane vreo una si sunt perfecte alaturi de un ceai sau o cafea pentru a ne potoli foamea cand nu avem mult timp la dizpozitie.Sa le facem !
Facem maiaua cu drojdia , 2 linguri de zahar, 2 linguri de faina si putin lapte. Lasam la loc caldut si cand a crescut adaugam faina, oul , untul topit, laptele, restul de zahar si sarea. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
Impartim aluatul in 8 parti egale. Intindem fiecare biluta intr-un oval pe care il “taiem imaginar” in 2. Una din parti o franjuram cu un cutit sau cu un pizza cutter. Punem umplutura pe partea netaiata si rulam inchizand capetele.Asa suntem siguri ca nu va iesi umplutura. Le lasam in tava la crescut inca 30 minute, apoi le ungem cu ou,le presaram cu mac si le coacem la 180 grade cuptor preincalzit, pentru 25 minute.
Daca mai raman,conservati-le intr-o punga de plastic.Repet,sunt arat de pufoaaasee…