Pariziene cu mere

de vio_dreams in Dulciuri, 15 Sep 2013 | 7989 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 500 gr faina
  • 200 ml lapte
  • 50 gr unt
  • 2 oua
  • 7 gr drojdie uscata
  • 50 gr miere de albine
  • pentru umplutura:
  • 1/2 kg mere
  • 3 linguri zahar
  • 1 praf scortisoara
  • 1 praf nucsoara
  • pentru uns:
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri lapte
  • 100 ml apa
  • 3 linguri zahar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu mere:

Batem ouale cu zaharul. Dizolvam mierea, untul si drojdia in laptele cald. Le amestecam si adaugam faina, putin cate putin.  Lasam la dospit.

Rasturnam aluatul pe masa infainata si framantam pana ajungem la consistenta optima. Intindem un dreptunghi pe care il taiem im mai multe dreptunghiuri mici. Eu am facut 5 mari, dar va recomand sa faceti 10 mai mici.

Radem merele si le punem intr-un vas impreuna cu zaharul, scortisoara si nucsoara. Le lasam pe foc pana ce merele se inmoaie, devin translucide si lichidul lasat in urma fierberii incepe sa se ingroase. Lasam sa se raceasca.

Ungem dreptunghiul de aluat cu galbenus batut cu lapte si pe jumatate asezam o lingura de umplutura, pe lungime, iar cealalta jumatate o taiem fasiute subtiri, pe latime. Cu cat fasiutele vor fi mai subtiri cu atat aspectul parizienelor va fi mai frumos.

Rulam astfel incat capetele fasiutelor sa ramana dedesupt si presam usor la capete.  Punem parizienele in tava tapetata cu hartie de copt.Ungem cu galbenus batut cu lapte.

Dam la cuptor pana se rumenesc. 

Fierbem apa impreuna cu zaharul si cat parizienele sunt inca fierbinti le ungem cu siropul obtinut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

diaconta 1

16.09.2013, 10:33

foarte mult imi plac

carmen_garda 1

02.11.2013, 10:17

si zahar la aluat ce gramaj???...scrie ca se amesteca dar cat se pune nu scrie!!!

remusikiu 1

11.01.2014, 20:17

Arata bine, acum sa vedem daca ies la fel de bune pe cat par, eu am mai adaugat putine schimbari. si cam 2 linguri pline de zahat, eu asa am pus, si a fost ok, imediat o pun la cuptor si am sa pun si o poza daca pot.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere - Reteta ca la mama acasa