Aceasta minunata reteta am vazut-o la Andreea, cateva zile mi-a tot luat ochii pe peretele site-ului si nu mi-a luat mult sa o fac si eu.
Multumesc, a fost foarte buna!!!
Pentru aluat:
Umplutura:
Extra:
Mai intai am facut aluatul :
Faina se pune intr-un bol adanc, se pune oul, sarea, untul, uleiul. Separat laptele se incalzeste si se pune zaharul si drojdia si se lasa aprox. 15 minute sa fermeteze.
Dupa cele 15 minute se pune in bol peste faina si se face un aluat, care o sa iasa elastic si pufos intocmai cum spunea Andreea. :*
Se lasa la odihnit, eu am lasat cam 40 de minute.
Intre timp am pus dovleacul razuit, zaharul, uleiul intr-o cratita cu fund dublu si am lasat sa fiarba incet pana a scazut zeama.
Se lasa la racit.
Aluatul se imparte in bile, mie mi-au iesit 13 bile, se ia fiecare bila pe rand si se intinde cu sucitorul in forma ovala si se taie fasii pe o parte.
Se pune cu lingura umplutura de dovleac, acoperim cu partea de fasii taiate.
Se pun intr-o tava tapetata cu hartie pergament si se mai lasa in tava 30 de minute (eu nu am mai avut rabdare si le-am lasat doar 15 min.)
Se ung cu galbenus amestecat cu laptele rece.
Se da la cuptor la 180 de grade pana se rumenesc.
Se pudreaza cu zahar pudra.
A iesit o bunatate!!
1
zahar se pune in functie de preferinte,mai mult sau mai putin.