Pariziene cu dovleac

de Aletta in Prajituri, 29 Noi 2015 | 3022 vizualizari

 

Aceasta minunata reteta am vazut-o la Andreea, cateva zile mi-a tot luat ochii pe peretele site-ului si nu mi-a luat mult sa o fac si eu.
Multumesc, a fost foarte buna!!!

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 600 g faina 000
  • 250 ml lapte
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 3 linguri de unt
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri zahar
  • 1 ou
  • un praf de sare.

Umplutura:

  • 500 g dovleac razuit
  • 10 linguri de zahar
  • 4 linguri ulei

Extra:

  • zahar pudra
  • un galbenus
  • 2-3 linguri de lapte rece
Portii: 13
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu dovleac:

Mai intai am facut aluatul :

Faina se pune intr-un bol adanc, se pune oul, sarea, untul, uleiul. Separat laptele se incalzeste si se pune zaharul si drojdia si se lasa aprox. 15 minute sa fermeteze.

Dupa cele 15 minute se pune in bol peste faina si se face un aluat, care o sa iasa elastic si pufos intocmai cum spunea Andreea. :*

Se lasa la odihnit, eu am lasat cam 40 de minute.

Intre timp am pus dovleacul razuit, zaharul, uleiul intr-o cratita cu fund dublu si am lasat sa fiarba incet pana a scazut zeama.

Se lasa la racit.

Aluatul se imparte in bile, mie mi-au iesit 13 bile, se ia fiecare bila pe rand si se intinde cu sucitorul in forma ovala si se taie fasii pe o parte.

Se pune cu lingura umplutura de dovleac, acoperim cu partea de fasii taiate.

Se pun intr-o tava tapetata cu hartie pergament si se mai lasa in tava 30 de minute (eu nu am mai avut rabdare si le-am lasat doar 15 min.)

Se ung cu galbenus amestecat cu laptele rece.

Se da la cuptor la 180 de grade pana se rumenesc.

Se pudreaza cu zahar pudra.

A iesit o bunatate!!

TIPS-URI

1

zahar se pune in functie de preferinte,mai mult sau mai putin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Aletta 1

29.11.2015, 20:30

Mersiii Mirela

- Andreea - 1

10.12.2015, 15:40

Ma bucur tare mult ca ti-au placut ...iau si eu una de la tine

Aletta 1

10.12.2015, 22:15

Cu mare drag !!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pariziene cu dovleac