O reteta de inghetata fara ace de gheata.Reteta asta este pentru o zi calduroasa cand ai mai multi musafiri sau pentru mai multe zile fara musafiri, daca este pusa in mai multe caserole.
Se separa galbenusurile de albus, iar galbenusurile se pun cate 3 in trei castroane destul de mari. Frisca se bate bine pana se intareste. Albusurile se bat spuma tare. Dupa ce se intaresc bine se adauga zaharul si bate bine pana se topeste tot zaharul.
In primul castron cu galbenusuri se pune o lingura de frisca si una de spuma de albusuri, esenta de vanilie si se omogenizeaza.
In cel de-al doilea castron cu galbenusuri se pune de asemeni o lingura de frisca, una de spuma de albusuri, cele 4 linguri de ness si se omogenizeaza.
In al treilea casron cu galbenusuri se pune o lingura de frisca, una de spuma de albusuri, cacaoa si esenta de rom si se omogenizeaza.
Dupa ce am facut aceste operatii, frisca si spuma de albusuri se inparte egal sau cum doriti, in cele trei castroane punand pe rand o lingura de frisca si una de spuma de albusuri pana epuizam ambele compozitii si le amestecam pe toate foarte bine.
Apoi, intr-o caserola mare sau in mai multe caserole mai mici, punem un strat de parfe de cacao, unul de parfe de vanilie iar deasupra pe cel de ness. Le astupam cu capac sa nu prinda altfel de mirosuri si le bagam in congelator pentru cel putin doua ore.
Cand vrem sa servim scufundam caserola pentru cateva secunde intr-un vas cu apa fierbinte, rasturmam pe un platou sau o farfurie .
Se poate orna cu frisca, fructe sau cu ciocolata rasa.
Se serveste imediat.
E delicioasa!
1
Daca caserola in care ati pus parfeul este una mare obtineti un minunat tort de inghetata.
2
Daca ati optat pentru mai mute caserole, se pot tine in congelator 3-4 saptamani, bine acoperite ca sa nu prinda miros de frigider.
3
Se poate face si cu aroma de fructe sau numai o singura aroma, dupa cum aveti ingrediente si inspiratie.
4
pastrand proportiile, puteti sa optati pentru cantitati mai mici.