Papricas de peste

de elucubratiiculinare in Peste, 23 Mar 2018 | 5244 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg peste (crap, caras, platica, rosioara, etc,)
  • 3 buc ceapa
  • 6 buc cartofi
  • o capatana usturoi
  • 2 linguri cu bulion
  • 3 lingurite boia de ardei
  • 1 lingurita cu cimbru
  • 100 ml ulei
  • 100 ml vin
  • 700 ml apa
  • sare
  • piper
  • patrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papricas de peste:

Pestele se curata, se taie in bucati potrivite. Se condimenteaza cu sare si piper. Se tavaleste prin faina si pe prajeste in ulei incins pe ambele parti. Cand s-a rumenit pestele un pic, se scoate si se pastreaza la cald.  

Cartofii se curata de coaja, si se taie cubulete. Cartofii se prajesc in uleiul in care am prajit pestele. Dupa ce scoatem cartofii, in acelasi ulei se prajeste ceapa taiata fideluta, la care adaugam bulionul si boiaua de ardei Se stinge cu apa si se lasa sa dea in fiert. Mai adaugam usturoiul, cimbrul si condimentam cu sare si piper.   Intr-o tava, aranjam la fund cartofii, apoi pestele si sosul. Stropim totul cu vin si dam la cuptor pentru 40-50 minute. Servim cald, ornand cu patrunjel verde tocat marunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de peste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Spigola con patate e carote al forno