Panna Cotta traditionala

de CramaHaiducilor in Dulciuri, 8 Oct 2012 | 5730 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 ml smantana dulce
  • 80 ml lapte rece
  • 100 ml zahar
  • 1 plic de gelatina
  • seminte de vanilie
  • dulceata de fructe de padure sau sirop de caramel pentru servire
  • visine din compot
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna Cotta traditionala:

Gelatina se pune la inmuiat in lapte rece taranesc pentru 5 minute. 

Tot acum se aseaza smantana si zaharul, intr-o oala, la foc domol. Nu se lasa sa dea in clocot si se sting cu laptele rece si gelatina topita amestecand intruna pana se schimba in crema. Atunci se trage de pe foc si se pun semintele de vanilie amestecand iara.

Se toarna in forme sau in cani, dupa cum se doreste servita, si se pune sa seada la rece 2 ore.

Se serveste fie cu dulceata de zmeura (sau alte fructe de padure) fie cu sirop de caramel, garnisita cu visine din compot.

Siropul se face iute turnand 1/4 cana de apa peste 1 cana de zahar caramelizat. Se lasa la foc mic pana apa topeste caramelul apoi se amesteca cu putin rom.

TIPS-URI

1

Cel mai usor se scoate din forme daca sunt umezite putin inaine de a turna.

2

In loc de seminte de vanilie se pot folosi si esenta sau praf de zahar vaniliat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna Cotta traditionala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Panna cotta cu ciocolata alba