Panna Cotta cu sos de capsuni (vegan)

de ankyy in Vegan / Raw vegan, 3 Noi 2013 | 9666 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 350 ml lapte de soia cu aroma de vanilie
  • 100 ml lapte de cocos
  • 2 linguri agar-agar fulgi
  • 2 linguri de zahar
  • 1/2 pastaie de vanilie

Sos de capsuni:

  • 15 capsuni
  • 2 linguri zahar
  • 50 + 50 ml apa
  • 1 lingura cu varf de arrowroot
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna Cotta cu sos de capsuni (vegan):

Intr-o craticioara turnam laptele de soia Inedit si adaugam fulgii agar-agar. Punem pe foc si aducem la punctul de fierbere. Oprim focul si lasam pt 30-40 de minute sa se inmoaie agar-agarul.

Dupa 30-40 de minute, repornim focul (mediu spre mic) luam un tel si amestecam in craticioara, energic. Adaugam laptele de cocos, zaharul si semintele din pastaia de vanilie, amestecand bine pana avem o compozitie omogena.

Lasam sa fiarba 8-10 minute, amestecand din cand in cand.

Pentru a verifica daca s-au topit fulgii agar-agar, luam din compozitie pe o lingura. Dar dupa 10 minute, sigur s-au topit toti.

Oprim focul si mai lasam 5 minute sa se raceasca putin, asezam formele pe o tava apoi turnam compozitia in ele. Eu am folosit forme de silicon si s-a comportat foarte bine, nici macar nu a trebuit sa le pun in apa fierbinte cand le-am scos din frigider. Panna Cotta s-a dezlipit imediat din forme. Va sfatuiesc sa folositi si voi forme de silicon daca aveti.

Lasam tava cu formele la temperatura camerei pana se racesc suficient de mult pentru a putea fi introduse la frigider.

Dam tava la frigider pentru aproximativ 2 ore. Eu le-am scos chiar mai repede de 2 ore si erau intarite suficient.

Intre timp preparam sosul de capsuni astfel: spalam capsunile bine, le curatam de codite si le dam la blender (robot) cu 50 ml apa. Pulsam de 2-3 ori pana capsunile sunt transformate in piure (pasta) apoi transferam totul intr-o cratita si punem pe foc. Adaugam 2 linguri de zahar si lasam sa fiarba 10 minute la foc mediu.

Intr-un pahar, punem 50 ml apa rece si dizolvam in ea o lingura cu varf de arrowroot. Dupa cele 10 minute in care sosul a fiert, adaugam compozitia din pahar peste sos, amestecand cu o lingura, destul de repede, pentru a se incorpora uniform.

Lasam sa mai fiarba pentru 1-2 minute apoi oprim focul si lasam sosul la racit.

Cand Panna Cotta este intarita si sosul este racit, asezam frumos pe farfurie si servim. Deliciu! Va promit :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna Cotta cu sos de capsuni (vegan)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

File de cod cu rosii cherry la tigaie

de Caty 3

ieri la 20:11

Brioșe cu căpșuni și ciocolată albă - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 09:27

Chiftelute de cartofi - Gustoase si usor de facut

pe 30.07 la 12:45

Castraveți murați pane - Aperitiv crocant și delicios

pe 30.07 la 08:37

ULTIMELE COMENTARII

caxorop247

Die Website https://sportapothekeonline.com/ ist eine effektive Lösung für alle, die ihren Körper ohne unnötigen Aufwand und leere Versprechungen in Ordnung bringen möchten. Hier können Sie wirksame Medikamente kaufen: von Fatburnern über Anabolika bis hin zu Hilfskomplexen. Dank der benutzerfreundlichen Oberfläche und der schnellen Lieferung müssen Sie keine Zeit mit der Suche verschwenden – alles Beste ist an einem Ort. Dies ist ein Shop für alle, die Wert auf Ergebnisse legen und nicht jahrelang warten möchten.

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Panna Cotta cu zmeura - Deliciu fin si cremos