Panna cotta cu sos de capsuni

de Bianca20 in Prajituri, 14 Iun 2015 | 3840 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 ml. frisca lichida;
  • 200 ml. lapte;
  • 50 g. zahar;
  • o pastaie de vanilie;
  • 10 g. gelatina;
  • 450 g. capsuni;
  • 70 g. zahar;
  • 30 ml. apa.
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna cotta cu sos de capsuni:

Gelatina se hidrateaza in cateva linguri de apa. Lapte, frisca si zaharul se pun pe foc pana ce zaharul se topeste. Compozitia trebuie sa se incalzeasca, nu sa fiarba. Se adauga semintele de la pastaie si se lasa la racit 5 minute sau pana cand putem pune degetul in ea fara sa ne frigem. Se adauga gelatina si se amesteca energic pentru  a se dizolva complet.  

Se pune compozitia in pahare. Eu am pus paharele intr-o tava si le-am rezemat de margini pentru a sta inclinate. Se dau la frigider pentru cel putin 4 ore.

Intre timp, se prepara sosul de capsuni. Acestea se taie in sferturi, se adauga zaharul si apa peste ele. Se pun pe foc si se lasa pana incep sa fiarba. Puteti sa lasati sa se raceasca putin inainte de a le pune in blender. Sosul obtinut se da printr-o sita pentru a indeparta semintele de la capsuni.

Se da la frigider si odata ce crema de lapte s-a intarit si sosul s-a racit, se adauga sosul peste crema. Se tine la frigider pana la servire.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta cu sos de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Panna cotta cu piersici