Aseara am vrut sa fac aceasta delicioasa prajitura dar tot umbland pe site-ul asta, timpul a trecut si am renuntat. Asa ca o sa folosesc acum niste poze mai vechi. Stiti ce am constatat? Ca am deja un galben! Ura!!!!!!
Am uitat sa va spun sa fiti ingaduitoare cu pozele mele ca sunt facute cu un amarat de telefon si nu toate la lumina zilei. Iar mana mea nu mai e atat de ferma.
Intr-un castronel sau o cescuta cu apa punem gelatina foi la inmuiat, poate sa fie si granule(aprox. 10 minute).
Intr-o craticioara turnam laptele si frisca lichida.Le punem pe foc. Cand s-au incalzit adaugam zaharul si amestecam pana se dizolva. Adaugam si esenta de vanilie.
Scurgem gelatina de apa si o adaugam in amestecul de lapte. Amestecam pana se dizolva si luam de pe foc.
Pregatim formele in care vrem sa turnam panna cotta, le stropim putina cu apa, punem pe fundul formelor topingul de visine si cate visine din dulceata vrem si cu ajutorul unui polonic turnam amestecul in forme. Le dam la rece pentru cel putin 5 ore. Este mai bine sa pregatim de seara panna cotta, sa aiba suficient timp sa se inchege.
Cand servim rasturnam pe o farfurioara si o sa arate ca in pozele mele.
Pofta buna!