Gustul aromat al copilariei il asociez cel mai adesea parfumului Italiei. Si jucandu-ma de-a copilaria, de-a amintirile "italiene" am intrat in bucatarie sa construiesc punti. Poduri intre doua lumi care imi sunt dragi in mod egal si care uneori isi impart chiar si inclinatiile culinare, cum ar fi "tendinta spre mamaliga".
De ce n-ar fi pangasius, acel monstru fara oase si cu gust de carne de pui, pana intr-acolo ca la o nunta de fitze m-am pomenit cu garnitura de cartofi lange o portie sanatoasa din acest peste? Radem si glumim, dar revenind la ale noastre, sa intram in bucatarie pentru o cafea, o poveste si o reteta aromata ca parfumul dulce al copilariei si... al Italiei.
1
prepara sosul inainte sa mananci pestele si atentie mare la momentul in care pui smantana sa nu se taie;
2
pentru a nu taia smantana, toarna cateva linguri din sosul fierbite in smantana, amesteca, apoi toarna totul in cratita unde prepari sosul;
3
sosul alb este bun si fara capere, cu conditia ca adaugi mai mult usturoi si de indata ce ai luat sosul de pe foc.