Pancakes (clatite americane)

de gaby_duceag in Dulciuri, 10 Feb 2017 | 17707 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua mari
  • 250 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • un varf cutit sare
  • 8 linguri cu varf zahar
  • 280 ml lapte
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pancakes (clatite americane):

  1. Separa albusurile de galbenusuri.
  2. In bolul cu galbenusuri, pune zaharul si mixeaza pana ce amestecul isi dubleaza volumul si se deschide la culoare.
  3. Albusurile mixeaza-le spuma cu un vf. cutit sare.
  4. Peste galbenusuri, pune faina amestecata cu praful de copt, in cateva transe, alternand cu laptele, amestecand usor.
  5. La final, incorporeaza albusurile spuma, usor, de jos in sus, pana nu se mai vad deloc cocoloase de albus.
  6. Incinge bine o tigaie de teflon, redu flacara la mediu spre mic, unge tava cu ulei si pune un polonic din compozitie in centrul tigaii. Lasa cam … 30 de secunde, apoi CU AJUTORUL UNEI SPATULE invarte pe cealalta parte cu o miscare rapida, ferma. Dupa prima clatita iti vei da seama cam cat dureaza pana trebuie sa invarti, in functie de grosimea tigaii si cat de tare ai dat focul.
  7. Ciocolata, miere, dulceata…asta decizi tu 

Din compozitia data ies cam 20 de bucati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pancakes (clatite americane)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pancakes(clatite americane) by Jamie Oliver