Reteta e de la mama la fel ca si denumirea. Cu siguranta exista retete de genul dar o sa pastrez numele. Fara conservanti, totul organic si fara prajeli ptr cei care au probleme :)
Se curata pipotele si inimile, apoi le spalam. Se pun intr-o tigaie adanca cu uleiul, catelul de usturoi si foile de dafin, sare, piper. Se lasa la fiert la foc mic cu capac peste tigaie. Lasam la inabusit pana sunt fierte. Mai adaugam putina apa daca e necesar.
Se taie cepele marunt, ardeii grasi si rosiile, apoi le punem peste pipote si inimi dupa care adaugam 2 linguri de apa, sa fiarba timp de 10 min +/- 3 minute. Se taie ardeii capia fasii pe orizontala sau verticala dupa care ii punem in tigaie, se mai lasa 10-15 min, dupa care se pune bulionul. Dupa ce da in clocot 2-3 minute se inchide, se presara patrunjel taiat marunt, eventual sare si piper daca mai e necesar, dupa gust.
Pofta buna!!