la cererea publicului :)) stiu ca de fiecare data cand s-a vazut un coltisor de paine din asta in poze ati salivat asa ca va ofer detalii :):)
Se pregateste faina din timp, se cerne bine intr-o capistere de lemn si se aduce in camera sa se incalzeasca putin.Se face o groapa in mijloc si se incropeste o maia din drojdie , sare si apa calduta.Se framanta bine si se lasa acoerit cu un stergar sa se umfle.Cand s-a dospit bine se ia cu mainile din dospeala si se fac 3 gramezi.Fiecare gramada se framanta din nou de data asta pe masa de lucru presarata cu faina.Se intinde intr-o tava rotunda cu margini inalte si se da cu galbenus crud deasupra sau cu putin bulion.Se inteapa din loc in loc cu furculita.Se da la cuptorul incins si se lasa sa se coca si sa se rumeneasca deasupra.Cand se scoate painea se acopera cu un stergar curat si se mai lasa asa pana se raceste putin.Atunci se poate rupe ca sa nu se incrudeze.E foarte buna cu orice manacre dar mai ales calda cu putina branzica.