De curand am gasit aceasta retetea pe un site culinar frantuzesc si am zis wow , noi nu suntem singurii care facem aceasta minunata paine data prin ou ,apoi rumenita bine si servita...aceasta paine prajita poate fi servita cu usurinta la micul dejun si de ce nu ca si desert :) eu o fac in 2 variante sarata si dulce...
Varianta dulce:
Painea se taie felii de 1, 5 cm...
Batem bine ouala cu zaharul pudra si cel vanilat..Adaugam laptele si amestecam pana la omogenizare..
Se inmoaie bine fiecare felie de paine, apoi se pune la prajit in unt sau ulei pana se rumeneste frumos..
Se serveste cu miere sau pudrate cu zahar...
Varianta sarata:
Painea se taie felii de 1.5 cm grosime..
Se bat ouale cu sare,iaurt si lapte,
Fiecare felie se inmoaie si se pune la prajit pana se rumeneste pe o parte..intoarcem pe partea cealalta ,apoi punem o felie de cascaval pe partea deja rumenita...se mai lasa pana se rumeneste si cealalta parte a feliei.,..in acest timp cascavalul se va topi...
Eu servesc aceasta paine cu kaizer prajit si iaurt..
pofta buna