Paine la tigaie

de La Ancuta in Piine, 3 Oct 2010 | 9502 vizualizari

 

by Laura Adamache, cu unele modificari. Este o paine foarte gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 100 g faina alba
  • 100 g faina integrala
  • 6 g sare
  • 7 g drojdie uscata
  • 150 g apa
  • 20 g faina alba
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine la tigaie:

Se dizolva drojdia in apa. Se amesteca ambele tipuri de faina si sarea. Se face o gaura in mijloc si se pune drojdia. Se amesteca bine pana devine un aluat lipicios.

Se adauga treptat cele 20 g faina si se framanta bine. Se formeaza o sfera si se la sa sa se odihneasca 10 minute.

Se pune aluatul pe masa infainata si se formeaza 4 bilute. Se acopera si se lasa 15 minute.

Se intinde fiecare biluta cu mana, pana la o grosime de 1 cm. Se acopera si se lasa sa se odihneasca o ora.

Se prajesc in tigaie de teflon, fara ulei, 5-10 minute pe fiecare parte. Eu le-am prajit in tigaie normala.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine la tigaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

Compact Classic

- 600 lei
2899.99 lei
2299.99 lei

COMENTARII (12)

mihaelar63 1

03.10.2010, 23:49

Din aceste motive am ganduri serioase sa ma cadorisesc cu o masina de paine

kamy 1

04.10.2010, 00:22

La Ancuta 1

04.10.2010, 10:49

Multumesc Kamy

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]