Se amestecă toate ingredientele până se obține un aluat neted care se frămână minim 15 minute pe o planșetă presărată cu făină.
Se transferă într-un vas potrivit pentru cuptor, tapetat cu foaie de copt. Se acoperă cu un prosop umed și se lasă la crescut 2 ore.
Se introduce vasul în cuptorul preînălzit la 170 de grade în care a fost așezată, cu 15 minute înainte, o tavă cu apă, pe raftul cel mai de jos. Vasul se așează pe raftul imediat următor.
Se coace 20-30 de minute, până începe să se rumenească. În ultimele minute, se scoate tava cu apă, se transferă vasul cu pâine pe raftul inferior și se lasă până prinde o crustă aurie.
Se lasă să se răcească câteva minute în vas, apoi se transferă pe un grilaj din metal pentru răcirea completă.
1
Pentru un plus de gust, se poate presăra pe deasupra pâinii, sare grunjoasă înainte de a fi introdusă în cuptor.