Ideea am luat-o de la rocsi_1612 si mai nou de la RuxyRux pentru modul de coacere.
De cele mai multe ori folosesc lapte la aluatul de paine pentru ca primesc de la tara in cantitati mari si trebuie consumat.
Am pus drojdia intr-un bol impreuna cu zaharul si am frecat-o pana cand s-a lichefiat.
Laptele l-am pus intr-un ibric pe foc si l-am incalzit cat sa suporte degetul. Am turnat laptele peste drojdia lichefiata si am amestecat bine, apoi am pus uleiul, otetul si in final faina amestecand cu o lingura de lemn. Am rasturnat aluatul pe masa infainata si am farmantat pana s-a incorporat faina in aluat. Am pus intr-un vas si am lasat la crescut circa 30 minute. Am introdus in cuptor un vas de yena cu capac si am lasat 10 minute la 200 grade. Aluatul l-am impartit in doua. Prima parte, am rulat-o cat forma vasului, am uns-o cu putin ulei si am pus-o in vasul incalzit. Am pus capacul si am introdus vasul in cuptor. Am copt 30 minute la 200 grade, apoi am luat capacul si am mai lasat 10 minute in cuptor la 180 grade. Am procedat asemenea si cu a doua parte de aluat.
Cand am scos paine din cuptor am tinut-o cateva minute invelita in prosop, apoi am rupt pentru ca salivau unii pe langa ea.