este o paine foarte buna si sanatoasa
Se inmoaie drojdia in apa calduta apoi se pune zaharul si sarea. Se pun in masina de paine ,apoi se pune faina ,taratele,faina integrala,untul topit si uleiul.
Se lasa sa le amestece bine, apoi cand piuie masina de paine se pun maslinele tocate, nu foarte marunt (eu am pus masline verzi,aseara cand am vazut ca nu mai am paine,magazinele erau inchise si nu aveam decat masline verzi in casa,sant bune si cu cele verzi in schimb cele negre se observa mai bine in paine)
Dupa ce a dospit painea se scoate si se imparte in 2 bucati,o sa va iasa 2 paini in 2 tavi de cozonac,pe care eu le-am impletit in 3.
Se pune aluatul in tava unsa,eu pun si folie de aluminiu , se lasa sa creasca 20-30 minute dupa care se unge bine cu ulei si se pune la cuptor pt 30-35 minute la 170 grade.
La fel de bine se poate face si fara masina de paine, se framanta cu mana si o sa va iasa la fel de bine